meni

VILA SONCA

svetovanje in nega telesa

Žiganja vas 22A, 4294 Križe
navigacija

Ročna limfna drenaža

je ročna tehnika, ki z nežnimi ponavljajočimi gibi pospešuje odtekanje limfne tekočine iz vezivnega tkiva in ga s tem čisti in obnavlja.

Limfa je brezbarvna tekočina, ki poleg vode vsebuje večje molukule: beljakovine, maščobe, elektrolite, odpadne delce,... Po sestavi je zelo podobna krvi, vendar ne vsebuje rdečih krvničk. Limfe je v telesu skoraj dvakrat več kot krvi, 6 - 7 litrov. Pretaka se po limfnem sistemu, ki teče vzporedno venskemu sistemu.

Z ročno limfno drenažo pospešujemo odtekanje limfe iz vezivnega tkiva, povečamo hitrost pulziranja limfnih žil, zmanjšujemo zastoj beljakovin v tkivih, spodbujamo delovanje parasimpatičnega živčnega sistema (zdravljenje), povečamo imunost organizma.

V kozmetiki se uporablja za splošno regeneracijo telesa, po športnih obremenitvah ter za zmanjševanje primarnih in sekundarnih edemov različnih vzrokov. Primeri: zatekanje nog, odpravljanje celulita, po operativnih posegih na telesu, pri stresu, za ohranjanje tonusa in elastičnosti kože med hujšanjem, idr.

Ročna limfna drenaža celega telesa se izvaja 75 - 90 minut.

Cena enega srečanja: 55 EUR; cena paketa petih srečanj: 250 EUR; cena paketa desetih srečanj: 470 EUR

Paket se plača vnaprej, določijo se datumi obiskov, ki se po potrebi in v okviru razpoložljivih možnosti lahko prilagodijo. Paket je potrebno izkoristiti v roku 4 mesecev od nakupa in velja za eno osebo.